På dagridläger i 2 dar' på islandshästar :D

hallopp i FULLASTE galopp! :D

igår började dan' med att man somnade 4 på morgonen, klockan ringde sen vid 9 igen. stack iväg till Emmas islandshästar:D Där började vi med att vi gick igenom dan' sen tog vi in Thor och Ressa och borstade dom o så. (jag red Thor) Sen gick vi ut på paddocken, där övade vi lite att hästarna skulle lyda när vi saktade ner o ökade skritten, vilket man lärde sig typ första året man red, men det var jättebra o göra så märkte jag, för då har man en chans att lära känna hästen på en gång ;D sen testade vi trav, Thor började tölta såfort man skulle sätta igång i trav. Men ställde man sig upp i lättsits nåra steg så började han trava ;) Vi gjorde lite övningar där o så:) Sen när vi var klara så gick vi in me hästarna i stallet, borstade av dom, gav dom nytt vatten, mockade, sopade och gav dom lunch ;) Sen gick vi in i "stenhuset" därvi åt mat, det blev tacos :D (Hon bor inte där, hon har bara sina 5 hästar där som vi red) Sen gick vi och hämtade en annan häst kommer dock inte ihåg vad det hette men aa:P Den longcherade (stavning) på en sak som var till för longchering då:) Så vi longcherade honom både med och utan longcheringslinan, sjukt kul att göra det utan linan ju! :D lärde oss massa på det! Sen gick vi in o fixade lite i stallet, sen Red vi ut en sväng, klättrade, svängde mellan träden o töltade o galopperade o så :))

Idag: vanade man halv 10, åkte klockan halv 11.  När vi kom dit så tog vi in hästarna (Thor o Ressa red vi hela lägret). Sen fick vi reda på att vi skulle vara med i tidningen o.O så vi borstade hästarna, tog på sadel o träns, gick ut till ridbanan och blev interjuvade, usch, det var skit pinsamt när han tog kort när vi red! :P På det passet övade vi på att fatta tölt såfort som möjligt, och galoppfattningar och avsaktningar :). sen tog vi in dom o fixade allt vatten, hö, mocka, sopa  m.m. Sen red vi i longcherings ringen, för att öva balansen. Istället för att rida lätt så gjorde vi typ upp,upp, ner och ner, ner, upp. skit bra övningar :D sen gick vi och åt, pratade massor om hundar och hästar och så :) Sen gick vi ut till stallet ingen och borstade hästarna och red ut, SJUKT mysig väg vi red! lång var den me. hade kramp i benen efteråt xD vi töltade typ hela tid, och galopperde lite då o då, usch vad jobbiga blinningarna var!!! när man kom tillbaka till stallet så mockade vi och tog ut hästarna i hagen och sopade lite ;) sen åkte vi hem... ssta gången jag träffade Thor... tror jag iaf. vet ju inte om jag ska dit igen :)

Puss o kram <3


Kommentarer
Postat av: Rebecka H :D

åh! mmen var det hos Emma ni red!?! det hade jag ingen aning om :/ hon har jag hjälpt till hos. :) Med Johanna grann. massa hästar har dom ju! så mysigt! :) Thor och Ressa <3 åh'! saknar det! :( <3 hoppar ni hade kul! :D :D <3

2009-07-24 @ 10:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0